Eveniment

Presa internaţională: Un diplomat chinez de top soseşte la Moscova pentru discuţii privind un posibil plan de pace

Presa internaţională: Un diplomat chinez de top...

Autor: Dorin Oancea

20.02.2023, 10:28 80

Cel mai important diplomat chinez, Wang Yi, a sosit la Moscova pentru discuţii privind un posibil plan de pace pentru Ucraina, relatează ziarul Kommersant, citat de Reuters.

"Scopul principal al călătoriei sale este de a spori rolul Beijingului în soluţionarea problemei ucrainene", a precizat Kommersant.

La Conferinţa anuală de securitate de la Munchen, Wang a acuzat Statele Unite că încalcă normele internaţionale printr-un comportament "isteric".

Wang a reiterat un apel la dialog şi a sugerat ţărilor europene să "se gândească cu calm" la modul în care să pună capăt războiului.

Wang a mai spus că există "unele forţe care se pare că nu doresc ca negocierile să aibă succes sau ca războiul să se încheie curând", fără a preciza la cine se referea.

Preşedintele chinez Xi Jinping va ţine un "discurs de pace" la aniversarea invaziei din Ucraina, a declarat vineri ministrul italian de externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO