Eveniment

Reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării în format B9, prin videoconferinţă

Reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării în...

Autor: Dorin Oancea

24.02.2022, 23:08 62

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a co-prezidat miercuri, 24 februarie, împreună cu omologul polon, Mariusz Blaszczak, şi cu participarea secretarului apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III, reuniunea extraordinară a miniştrilor apărării în Format Bucureşti 9 (B9).

Reuniunea a fost organizată prin videoconferinţă, în contextul agresiunii armate a Federaţiei Ruse asupra suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Reuniunea a permis coordonarea poziţiilor oficiale, înainte de Summitul NATO şi Summitul B9, planificate a se desfăşura vineri, 25 februarie, la nivelul şefilor de stat şi guvern, arată MApN, într-un comunicat.

În cadrul intervenţiei sale, ministrul român al apărării a condamnat în termeni fermi agresiunea în desfăşurare a Rusiei împotriva Ucrainei, menţionând că atitudinea Rusiei reprezintă o violare flagrantă şi inacceptabilă a dreptului internaţional şi a tuturor angajamentelor asumate de Moscova, inclusiv faţă de independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional.

Demnitarul român a subliniat importanţa unităţii şi solidarităţii în cadrul Alianţei Nord-Atlantice acum mai mult ca niciodată şi a salutat măsurile recente adoptate la nivelul Alianţei în vederea consolidării posturii de descurajare şi apărare pe întregul Flanc Estic al NATO.

Ministrul român al apărării a transmis sprijinul deplin pentru implementarea şi aplicarea măsurilor adoptate de NATO şi a informat miniştrii apărării B9 şi SUA despre o serie de măsuri adoptate la nivel naţional, pentru punerea în aplicare a deciziilor aliate privind planurile de apărare şi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO. Totodată, a exprimat faptul că România este pregătită pentru managementul fluxului de refugiaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO