Eveniment

România a avut a doua cea mai mică valoare a medianei salariului lunar brut dintre statele membre UE. Românii au câştigat un salariu lunar brut cu o valoare mediană de 700 de euro în anul 2018

România a avut a doua cea mai mică valoare a medianei...

Autor: Ramona Cornea

17.03.2021, 19:55 252

♦ Circa 20% dintre dintre angajaţii români câştigau două treimi sau mai puţin din câştigurile medii brute pe oră la nivel naţional.

Românii au câştigat un salariu lunar brut cu o valoare me­diană de 700 de euro în anul 2018, a doua cea mai mică valoare din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, după cea înregistrată în Bulgaria, conform datelor de la Eurostat, oficiul european de statistică.

Câştigurile lunare brute variază considerabil în întreaga Uniune Europeană. În 2018, câştigurile lunare brute mediane au variat de la 4.057 de euro pe lună în Danemarca la 442 de euro în Bulgaria. Mediana este definită de Eurostat ca o „valoare la mijloc“: jumătate din angajaţi câştigă mai puţin şi cealaltă jumătate câştigă mai mult decât valoarea medie a câştigurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO