Eveniment

Statuia Libertatii, redeschisa publicului

04.08.2004, 00:00 17

Statuia Libertatii si-a deschis portile pentru vizitatori, ieri, pentru prima data 11 septembrie 2001, la scurt timp dupa ce nivelul de alerta terorista a fost sporit din nou la New York. Monumentul a fost inchis din motive de securitate, insa autoritatile locale au declarat ca sunt pregatite sa asigure din nou accesul vizitatorilor, in pofida noilor amenintari teroriste.
Statuia Libertatii a fost singurul monument national care a ramas inchis pentru public dupa atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.
Persoanele care vor dori sa viziteze monumentul vor fi verificate la imbarcarea pe feriboturile care asigura legatura cu Liberty Island, iar la intrarea in interiorul statuii va avea loc un al doilea control.
"Cred ca este semnificativ faptul ca redeschidem accesul la statuie in pofida ridicarii nivelului de alerta terorista", a declarat adjunctul secretarului de Interne, Craig Manson. Cu toate acestea, accesul vizitatorilor in coroana Statuii Libertatii va fi limitat din motive de securitate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO