Eveniment

Studiu: Mai mult de 10% dintre copii spun că încă mai ies afară în parc sau la mall

Studiu: Mai mult de 10% dintre copii spun că încă mai...

Autor: Ramona Cornea

16.03.2020, 15:39 209

Mai mult de 10% dintre copii încă mai ies afară în parc sau la mall, conform unui studiu online cu privire la activităţile pe care le fac copiii în perioada pandemiei de coronavirus.

Studiul a fost realizat la nivel naţional şi a avut drept respondenţi copiii cu vârste între 6 şi 18 ani de platforma educaţională Kidibot.

Studiul a început marţi, 10 martie, în ultima zi de şcoală, înainte ca Ministerul Educaţiei să le ceară copiilor să stea acasă. În primele zile, procentul celor care au răspuns că nu stau doar în casă era de 15%, dar pe măsură ce au trecut zilele, din ce în ce mai puţini copii au declarat acest lucru.

La studiu au răspuns în total 1466 de copii la nivel naţional, în perioada 10 – 16 martie 2020.

Kidibot este o platformă educaţională gratuită destinată copiilor de 6-18 ani. Platforma intenţionează să îi motiveze pe copii să citească şi să înveţe mai mult, folosind educaţia prin joacă, presiunea socială pozitivă, concursuri între echipe şi altele. În prezent, Kidibot este folosit de copiii din peste 43% din şcolile din România. Kidibot este implementat în România de către Asociaţia StartEvo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO