Eveniment

Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic, alăturându-se altor producători auto care îşi consolidează prezenţa la sud de graniţa cu SUA

Tesla va construi o nouă fabrică în Mexic,...

Autor: Petru Mazilu

01.03.2023, 11:11 60

Tesla plănuieşte să construiască o nouă fabrică în Mexic, alăturându-se altor producători auto care îşi consolidează prezenţa la sud de graniţa cu SUA, potrivit BBC.

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a anunţat că fabrica pentru firma de automobile electrice va fi în Monterrey, care se află la aproximativ nouă ore de mers cu maşina din Texas.

„Aceasta va reprezenta o investiţie considerabilă şi multe, multe locuri de muncă", a declarat, marţi, Lopez Obrador într-o conferinţă de presă.

Tesla ar putea oferi mai multe informaţii despre investiţie într-o prezentare care va fi făcută miercuri.

Anterior, autorităţile din Mexic şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care nevoia de apă a fabricii ar putea afecta regiunea.

Totuşi, Lopez Obrador a declarat că a obţinut asigurări din partea şefului Tesla, Elon Musk, care au dus la atenuarea acestor îngrijorări.

Aceasta ar fi cea de-a treia fabrică a Tesla în afara SUA, după ce firma a deschis fabrici în China şi Germania în ultimii ani.

Confirmarea planurilor Tesla vine la doar câteva săptămâni după ce BMW a declarat că va investi într-o fabrică în Mexic. De asemenea, Ford produce SUV-ul său electric în această ţară.

Şi General Motors a anunţat anul trecut că intenţionează să construiască o fabrică de maşini electrice în Mexic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO