Eveniment

Uber este în cădere liberă. Cum a ajuns gigantul să încaseze un profit de 4 ori mai mic decât se aştepta. Acţiunile s-au prăbuşit pe bursă cu peste 9%

Uber este în cădere liberă. Cum a ajuns gigantul să...

Autor: Ştefan Stan

08.05.2024, 17:28 25235

Rezultatele Uber au fost cu mult sub aşteptări în primul trimestru, fiind îngreunate de costurile generate de lupta de zece ani a companiei de ride-hailing cu autorităţile de reglementare la nivel mondial, scrie FT. 

Compania cu sediul în San Francisco a raportat un profit operaţional de 172 milioane de dolari pentru primele trei luni ale anului, faţă de previziunile analiştilor, care estimau un profit de peste 600 milioane de dolari.

Miercuri, Uber a atribuit deficitul la „modificări şi decontări discrete ale rezervelor legale şi de reglementare”, deşi compania a precizat că „rezolvă mai multe probleme vechi”.

Costurile juridice au inclus faptul că Uber a fost de acord să plătească 178 de milioane de dolari pentru a soluţiona un proces colectiv intentat de şoferii de taxi din Australia. Cu toate acestea, trimestrul a fost totuşi comparat favorabil cu o pierdere operaţională de 262 de milioane de dolari raportată pentru primele trei luni din 2023.

Acţiunile Uber au scăzut miercuri cu aproximativ 9% la începutul şedinţei de tranzacţionare de la New York, erodându-şi astfel câştigurile din acest an la 11%.

Uber şi rivalii săi se confruntă cu tot mai multe obstacole de reglementare la nivel mondial, în special în ceea ce priveşte plata şoferilor şi a lucrătorilor care efectuează livrări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO