Eveniment

Ultimele declaraţii ale fostului ministru Stelian Ion, revocat miercuri de către premier: „Miza a fost numirea procurorilor de rang înalt”. Atac dur la adresa premierului Cîţu

Ultimele declaraţii ale fostului ministru Stelian Ion,...

Autor: Mediafax

02.09.2021, 18:03 113

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, joi, la finalul mandatului încetat prin remaniere, că miza reală pentru care a fost demis este numirea procurorilor de rang înalt. Ion a făcut şi un atac la trecutul lui Florin Cîţu, ştiută fiind arestarea sa în SUA, în tinereţe.

Stelian Ion a spus că ceea ce a invocat Florin Cîţu pentru remaniere reprezintă pretexte, miza reală fiind numirea procurorilor de rang înalt.

„Motivele remanierii sunt unele care nu au fost explicitate. Au fost doar pretexte legate de o aşa zisă avizare pe un anumit proiect. Lucrurile s-au desluşit în perioada următoare, s-a văzut clar că acel proiect nu ajunsese la Ministerul Justiţiei pentru a fi avizat, dincolo de caracterul său total inadecvat, de faptul că reprezintă un proiect păgubos pentru România, nici vorbă de dezvoltare a României, mai degrabă o invitaţie spre furt din banul public. Dincolo de aceste aspecte şi de pretextele folosite, având substrat mai degrabă numirea procurorilor de rang înalt, unde e o miză foarte importantă pentru unii. Pentru noi nu a fost decât miza de a avea o procedură transparentă, corectă, astfel încât să asigurăm independenţa procurorilor şi independenţa justiţiei”, a spus fostul ministru al Justiţiei.

Ion a mai spus că „lucrurile întâmplate poate din trecutul mai trecut sau mai îndepărtat sunt relevante” în cazul lui Florin Cîţu, pentru că „şi acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranţă la respectarea regulilor”.

„Din păcate, premierul Florin Cîţu nu este un partener loial, nu este un lider care să unească, care să ţină coaliţia aproape, care să înţeleagă care sunt priorităţile de guvernare, nu merge pe priorităţile din programul de guvernare, aşa cum şi-a asumat, nu respectă partenerii de guvernare, nu-şi respectă cuvântul dat şi în general are un respect redus faţă de lege, de Constituţie. Din păcate, lucrurile întâmplate poate în trecutul mai trecut sau mai îndepărtat sunt relevante pentru că iată şi acum ies la iveală aceste atitudini de intoleranţă la respectarea regulilor şi a cuvântului dat”, a mai spus Ion.

Premierul Florin Cîţu l-a revocat miercuri seara pe ministrul Justiţiei Stelian Ion, susţinând că se opune reformelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO