Eveniment

Un al treilea copil a murit la Spitalul "Marie Curie"

Un al treilea copil a murit la Spitalul "Marie Curie"

Autor: Indira Crasnea

16.02.2016, 17:12 184

Copilul care a murit marţi după-amiază, a decedat din cauza complicaţiilor bolii şi "nu se cunoaşte cauza ca nume de microb” a spus, pentru MEDIAFAX, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie".

Potrivit unor surse medicale, este vorba despre o fetiţă de un an şi patru luni, care era intubată şi care se afla la internată la terapie intensivă.

În Spitalul " Marie Curie" din Capitală, mai sunt internaţi nouă copii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, şase dintre aceştia se află internaţi la Nefrologie şi trei la Terapie Intensivă.

Tot marţi, mai devreme într-o conferinţă de presă, directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, dr.Adriana Pistol a declarat că doi copii internaţi la secţia de nefrologie " vor pleca acasă, cu o situaţie net ameliorată, ei nu au necesitat dializă".

Potrivit Adrianei Pistol, ceilalţi patru copiii, internaţi la nefrologie vor avea nevoie de dializă peritoneală, dar "au o evoluţie bună, practic ei au început să işi reia treptat funcţia renală, au început să mânânce, e un lucru extrem de important să-şi folosească tubul digestiv".

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a spus că este important ca aceşti copii să fie atent monitorizaţi pentru a nu rămâne cu sechele. "Noi urmărim evolutîa şi progresivitatea funcţiei renale", a spus medicul.

"Ne mai interesează sechelele cu care ar putea rămâne după perioadele de invaliditate pe care le-a presupus terapia intensivă, deoarece vorbim de copii care au fost intubaţi", a precizat medicul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels