Eveniment

VIDEO ZF Live: Câte vinuri poţi să deguşti la Festivalul RO-Wine din acest an. Liviu Popescu, coproprietar Fratelli Grup: Anul acesta estimăm că vor veni 1.500 de persoane pe zi

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.05.2018, 18:08 633

​Cea de a treia ediţie a Festivalului RO-Wine 2018 va avea loc în acest weekend, între 19 – 20 mai, la Fratelli Studios, Str. Glodeni nr. 1-3, în intervalul orar 12.00 – 20.00. Preţul unui bilet standard este de 50 lei, iar cei interesaţi de o experienţă completă în lumea vinului, care include şi degustări în premieră a unora dintre cele mai exclusiviste etichete, pot achiziţiona biletul VIP în valoare de 400 de lei.

„La cerea publicului, la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ro-Wine organizăm şi o zonă VIP pentru pasionaţii de vin şi pentru cei care lucrează în industria HoReCa şi care îşi doresc să integreze în meniurile restaurantelor vinuri foarte bune”, a spus Marinela V. Ardelean, autoarea publicaţiei The Wine Book of Romania şi degustător de vinuri, în cadrul emisiunii ZF Live.

În cadrul Festivalului Ro-Wine sunt prezenţi producători de vin, în mod deosebit din străinătate, care sunt deja prezenţi pe piaţa din România, dar şi producători care urmează să fie importaţi pe piaţa locală, deoarece Ro-Wine se adresează în primul rând oamenilor din domeniul HoReCa, şi pe de altă parte consumatorilor de vin premium, a spus Marinela.

„Cei care aleg pachetul VIP vor putea descoperi peste 80 de etichete de vinuri rare şi foarte rare”, a spus Liviu Popescu, coproprietar Fratelli Grup, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

La cea de-a treia ediţie a Festivalului vor fi prezenţi peste 50 de producători de vinuri, 16 producători români, 4 producători din Republica Moldova şi peste 30 de producători străini.

În plus faţă de celelalte două ediţii, anul acesta în cadrul festivalului se va organiza un master class, unde vor fi prezentate 11 vinuri din Italia, care vor fi degustate pentru prima dată în cadrul festivalului.

Anul acesta organizatorii estimează că va fi un trafic de 1.500 de persoane per zi. „În primul an au fost 500 persoane pe zi, în al doilea an au fost 1.000 per zi, anul acesta estimăm 1.500 de persoane per zi”, a spus Liviu.

„Estimăm prin asociaţia HoRa că vor veni în jur de 100 de proprietari de restaurante, estimăm că va fi prezent managementul de la toate hotelurile de top din România, inclusiv cele de pe litoral, care sunt foarte interesate să-şi creeze meniuri noi, şi să vândă vinurile pe care le descoperă în cadrul festivalului”, a adăugat Liviu. 

Pentru prima dată, în cadrul RO-Wine vor fi prezente vinurile româneşti Casa Isărescu, Negru de Drăgăşani, Apogeum de la Tohani şi Colocviul de la Paris de la Cotnari.

„În premieră am selectat Crâmpoşie, Sauvignon blanc, Caberne Sove din 2011. Şi pot spune că vinurile Casa Isărescu sunt din ce în ce mai bune”, a adăugat Marinela.

Organizatorii festivalului Ro-Wine sunt Marinela V. Ardelean, specialist în vinuri, autor Wine Book of Romania şi preşedinte Ro-Wine, Liviu Popescu, Managing Director şi Mihai Popescu, Creative Director, fraţi gemeni şi co-proprietari ai Fratelli Group. Iar ambasadori ai festivalului sunt artişii Cornel Ilie şi omul de televiziune Virgil Ianţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO