Eveniment

Viorel Hrebenciuc a demisionat din conducerea societatii de asigurari AGI

04.02.2003, 00:00 38

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc a anuntat ieri ca a decis sa-si dea demisia din Consiliul de Administratie al societatii de asigurari AGI. "Pentru a pune punct speculatiilor aparute in presa in legatura cu incompatibilitatea morala dintre functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor si statutul de membru al Consiliului de Administratie a societatii de asigurari AGI, am decis sa imi dau demisia din Consiliul de Administratie al AGI", a preczat Hrebenciuc intr-un comunicat. Societatea de asigurari AGI, unde Viorel Hrebenciuc era membru in Consiliul de Administratie, a castigat licitatia pentru asigurarea autovehiculelor Camerei pe 2003.
Potrivit Secretarul general al Camerei Deputatilor, Cristian Ionescu, incepand cu anul 1996, Secretariatul General al Camerei Deputatilor a incheiat, in urma unor licitatii, contracte pe perioada de un an pentru achizitii de prestari servicii privind asigurarea automobilelor din dotare, cu ASTRA, UNITA, APR-AGI si ARDAF, in conformitate cu prevederile legale.
La 3 octombrie 2002, Secretariatul General al Camerei Deputatilor a declansat procedurile pentru licitatia in vederea incheierii unui contract de asigurare pentru anul 2003, pentru autovehiculele aflate in dotare. Prin Ordin al secretarului general al Camerei a fost nominalizata comisia de licitatie compusa din specialisti din mai multe departamente din structura Secretariatului General al Camerei Deputatilor, iar procedura stabilita pentru achizitionarea serviciilor de asigurare a fost licitatia deschis. Ionescu sustine ca au fost vandute sapte caiete de sarcini si ca la licitatie s-au prezentat patru firme. Ofertele primite au fost analizate de comisia de licitatie care a stabilit, in urma analizelor efectuate, ca oferta AGI Romania este cea mai avantajoasa din punct de vedere economic si indeplineste necesitatile achizitorului cuprinse in caietul de sarcini si in documentatia de elaborare a ofertei.
Ionescu precizeaza ca nu s-au transmis observatii la documentele licitatiei, nu s-au facut modificari de oferte, nu s-au retras oferte depuse si nu au fost facute contestatii din partea societatilor ofertante, desi orice societate avea dreptul la contestatie.
Secretarul general al Camerei Deputatilor sustine ca "nu a fost nevoie de aprobari speciale din partea Biroului Permanent sau a vreunuia din vicepresedinti, secretari sau chestori, problema fiind de competenta comisiei de licitatie si a ordonatorului de credit".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels