Germania

Materiale de constructii: cum fac fata declinului pietei

Materiale de constructii: cum fac fata declinului pietei
01.10.2009, 23:18 37

Cel mai afectat a fost grupul german HeidelbergCement, careactiveaza pe pietele de ciment, betoane si agregate, dupa ceinvestitiile in piata imobiliara s-au redus puternic, iarproiectele de infrastructura au fost prea putine pentru a compensa acest declin. De altfel, Mihai Rohan,presedintele si directorul general al Carpatcement Holding, declararecent ca "piata cimentului nu putea ramane imuna la criza". Cutoate acestea, Carpatcement Holding, principala subsidiara agrupului german, a continuat investitiile de circa 60 mil. europentru dublarea capacitatilor de productie - proiect demarat anultrecut.

La randul sau Henkel Romania, divizia locala a grupului germanHenkel, care activeaza si pe piata de adezivi cu doua fabrici laBucuresti si Campia Turzii, si-a bugetat pentru anul acestamentinerea vanzarilor in lei pe piata de constructii, in conditiilein care nu au mai fost demarate proiecte noi de amploare inconstructii, majoritatea fiind cele incepute in anii trecuti.Compania a amanat constructia unei fabrici in zona Moldovei, undeavea deja stabilita locatia.

Si grupul Rehau, care detine o unitate de productie de tevi dinpolivinilclorura (PVC si PE) a resimtit efectele crizei inca de lasfarsitul anului 2008, cand vanzarile au scazut in ultimele doualuni cu circa 35% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Inacest context, Rehau a amanat constructia unei noi fabrici pe piatalocala.

Aceeasi decizie a fost luata si de grupul Gealan- producatorulgerman de profile PVC- care urma sa construiasca o fabrica injudetul Giurgiu, in care se relocheze productia din Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels