IMM

Peste 9.100 de persoane s-au înscris în primele 24 de ore pe aplicaţia programului Start-Up Nation 2018

Peste 9.100 de persoane s-au înscris în primele 24 de...

Autor: Florentina Niţu

28.12.2018, 16:54 1169

Viorica Dăncilă, premierul României, a anunţat astăzi, 28 decembrie, la începutul şedinţei de Guvern că peste 9.100 de persoane s-au înscris pe aplicaţia Start-Up Nation, deschisă pe 27 decembrie, în primele 24 de ore, potrivit Mediafax.

„Acest program aflat la a doua sesiune este cunoscut şi apreciat de anteprenori. În primele 24 de ore peste 9.100 de persoane s-au înscris în sistemul informatic, din care 5.545 au definitivat completarea planului de afaceri online şi au trimis datele în Registrul Unic Electronic. Selecţia planurilor de afaceri este organizată în condiţii de totală transparenţă, punctajul proiectului se calculează automat pe măsura completării planului de afaceri online”, a declarat Dăncilăla începutul şedinţei de Guvern de vineri, citează Mediafax.

Aplicaţia va fi deschisă 30 de zile lucrătoare, timp în care antreprenorii îşi pot depune proiectele. Înscrierea în program, solicitarea acordului pentru finanţare şi completarea planului de afaceri în vederea obţinerii finanţării se fac online pe site-ul www.aippimm.ro. Ultima zi de înscriere în program este 12 februarie, până la ora 20:00. Însă, în cazul în care bugetul nu va fi epuizat, acest termen se va prelungi.

Bugetul total alocat programului Start-Up Nation 2018 este de 2 mld. lei, cu scopul de a sprijini 10.000 de proiecte, printr-o finanţare de maximum 200.000 de lei pe proiect. Aceasta va fi acordată societăţilor înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniile: producţie, industrii creative, servicii şi comerţ.

Ieri, 27 decembrie, ministrul Oprea a declarată că se aşteaptă să fie depuse un număr dublu de proiecte faţă de anul trecut. În 2017 au fost depuse circa 19.000 de proiecte şi au fost finanţate aproape 7.200 de proiecte.

Bugetul programul Start-Up Nation 2018 va fi alocat societăţilor înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activeazăîn domeniile: producţie, industrii creative, servicii şi comerţ.

Nu beneficiază de fondurile programului Start-Up Nation firmele care activează în domenii ca:

·         producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope;

·         producţie sau comercializare de produse energetice;

·         pescuit şi acvacultură;

·         producţia primară a produselor agricole;

·         sectorul carbonifer.

De asemenea, sistemele de stocare pentru criptomonede, tabletele şi telefoanele mobile nu se finanţează şI nici cheltuielile aferente astrologiei şi spiritismului, inclusiv on-line, servicii personale de tipul: servicii de escortă, servicii de stabilire a întâlnirilor, servicii ale agenţiilor matrimoniale.

Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe o perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO