IMM

Topanel, producător de panouri termoizolante deţinut în trecut de familia Boureanu şi controlat acum de o firmă din Cipru, a făcut afaceri de 190 mil. lei în 2019

Topanel, producător de panouri termoizolante deţinut...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.03.2020, 08:32 4661

Producătorul de panouri termoizolante Topanel din Râmnicu Vâlcea, controlat de un offshore din Cipru şi condus de Sorin Boureanu, şi-a majorat afacerile cu 5% în 2019, ajungând astfel la un rezultat de aproape 190 de milioane de lei.

„În 2019, Topanel Production Panels (firma care ope­rează businessul - n. red.) a reuşit să se încadreze în limitele prognozate. Astfel, a înregistrat o creştere cu 12% a volumului de producţie pentru panourile termo­izo­lante şi 35% pentru profilele de structură metalică uşoară. Cu toate acestea, din cauza scăderii preţurilor pentru materiile prime componente, a rezultat o scădere a preţului produsului finit, astfel încât compania a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu doar 5%“, spune Gabriel Voicu, general sales manager la Topanel.

Compania are o fabrică la Râmnicu Vâlcea şi lucrea­ză la o a doua unitate de producţie, care urmează să fie situată exact lângă cea existentă deja şi va fi construită folosindu-se fonduri europene pentru mai mult de jumătate din investiţie. Investiţia este de 9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO