Info

”Epurarea” din Arabia Saudită a dus preţul petrolului la maximul ultimilor 2 ani

”Epurarea” din Arabia Saudită a dus preţul...
06.11.2017, 12:01 15626

Preţul petrolului a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, în condiţiile în care Arabia Saudită a promis să elimine corupţia din sistem, şi a început să aresteze zeci de prinţi, oameni de afaceri, miniştrii şi oficiali care şi-ar fi folosit influenţa şi poziţia în scopuri ilicite, scrie Bloomberg.

Futures pentru petrol au crescut cu 1,2% la New York, câştigând teren pentru a treia sesiune consecutiv.

Arabia Sauită este cel mai mare exportator de petrol, iar decizia regelui Salman a făcut pieţele să reacţioneze pozitiv imediat.  

Preţul petrolului a crescut pentru patru săptămâni consecutiv, semn că rezervele mondiale încep să se mişcoreze, iar OPEC şi producătorii aliaţi vor extinde măsurile de plafonare a producţiei chiar şi peste expirarea termenului iniţail, din luna martie. Arabia Saudită, Irak şi Kuweit, care împreună reprezintă peste 50% din exportul de petrol, au semnalat susţinerea fermă a extinderii măsurilor.

Preţul petrolului West Texas Intermediate a crescut la 56,28 dolari barilul în New York, şi se tranzacţiona cu 56,17 dolari în Londra. Volumul total tranzacţionat a fost cu 15% mai ridicat decât media ultimelor 100 de zile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO