Info

Tensiune la cote maxime: Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite acuză Iranul că a declarat război

Tensiune la cote maxime: Prinţul moştenitor al Arabiei...

Autor: Mediafax

08.11.2017, 10:02 649

Mohammed bin Salman, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, acuză Teheranul de "agresiune militară directă", prin înarmarea rebelilor huthii din Yemen cu rachete, relatează site-ul postului BBC News.

Agenţia naţională de presă a Arabiei Saudite a relatat, marţi, că într-o convorbire telefonică cu prinţul Mohammed bin Salman, ministrul de Externe britanic, Boris Johnson, a susţinut că doar rebelii huthi ar putea fi vinovaţi de lansarea unui atac cu rachetă asupra teritoriului saudit.

Ministrul de Externe saudit, Adel al-Jubeir, a susţinut, de asemenea, că adepţii mişcării islamiste libaneze Hezbollah ar putea fi implicaţi.

"A fost o rachetă a Iranului, lansată de Hezbollah, de pe un teritoriu ocupat de huthii din Yemen", a declarat acesta.

O rachetă balistică, Burkan H2, a fost interceptată, sâmbătă, la o distanţă de 35 de km faţă de capitala Riyad şi 850 de km faţă de frontiera cu Yemen. Oficialii Arabiei Saudite au învinovăţit rebelii huthi şi implicit statul iranian, însă Teheranul respinge acuzaţiile.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO