Media & Advertising

Cum vrea Pentagonul să oprească propaganda pe Facebook şi YouTube

Cum vrea Pentagonul să oprească propaganda pe Twitter, Facebook şi YouTube

Autor: Mediafax

21.07.2011, 09:31 515

Departamentul american al Apărării caută specialişti care săidentifice modalităţi de depistare şi contracarare a propagandeicare poate apărea în reţelele sociale, relateazăAFP, citând un anunţ publicat de agenţia pentru cercetare şitehnologie militară Darpa.

Darpa caută experţi care să poată dezvolta "o nouă ştiinţă areţelelor sociale", pentru a anticipa apariţia unor campanii depropagandă în reţele cum sunt Twitter sauFacebook.

Scopul programului este de a detecta "mesajele voit înşelătoareşi dezinformarea" în reţelele sociale şi de a le contracara,potrivit unui anunţ publicat de Darpa.


Proiectul răspunde îngrijorării exprimate de mai mulţi comandanţimilitari americani în legătură cu rapiditatea schimbărilor politiceproduse în Orientul Mijlociu, unde reţelelesociale au catalizat protestele împotriva unor guverne aliate aleStatelor Unite. Mai mulţi oficiali americani au adus în discuţienecesitatea unui sistem de detectare a mobilizărilor prinintermediul reţelelor sociale şi de găsire a unormodalităţi de a influenţa rezultatul acestora prin utilizareaTwitter, Facebook sau YouTube. Citiţi mai multdespre cum vrea Pentagonul să oprească propaganda pe Twitter,Facebook şi YouTube pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO