Media & Advertising

Saatchi & Saatchi se alătură grupului Publicis – Leo Burnett de la 1 ianuarie

Radu Florescu
11.11.2014, 14:58 192

Saatchi & Saatchi se va alătura de la 1 ianuarie 2015 grupului Publicis – Leo Burnett, au anunţat reprezentanţii Publicis Groupe şi Centrade Saatchi & Saatchi.

Saatchi & Saatchi va fi consolidat sub o singură entitate legală, Lion Communication SA, al cărui acţionar majoritar este Publicis Groupe. Această entitate legală va include cele trei branduri ale grupului, şi anume: Publicis, Leo Burnett şi Saatchi&Saatchi. După 1 ianuarie, agenţia şi echipa conduse de Radu Florescu, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai puternici antreprenori din industria românească de publicitate, vor continua să funcţioneze ca entitate independentă, păstrându-şi portofoliul de clienţi.

Decizia Publicis Groupe face parte din strategia globală de a consolida brandurile sub o singură entitate legală deţinută majoritar de Publicis şi de a asigura integrarea şi cooperarea regională pe pieţele unde acţionează.

“Am avut o relaţie foarte bună cu Centrade Saatchi & Saatchi şi Radu Florescu. Decizia noastră nu reflectă sub nici o formă eventuale nemulţumiri faţă de performanţele agenţiei, care a gestionat o gamă largă de clienţi şi a purtat numele Saatchi & Saatchi în mod admirabil. Grupul Publicis va continua parteneriatul cu fraţii Florescu în cazul Zenith Media”, a declarat Justin Billingsley, COO pentru Saatchi & Saatchi EMEA.

Radu Florescu spune că operaţiunile grupului nu vor fi afectate de decizia de încheiere a parteneriatul cu Saatchi & Saatchi. „Perioada în care am fost afiliaţi la reţeaua Saatchi & Saatchi a fost foarte plăcută şi le dorim success pe mai departe. Referitor la operaţiunile grupului nostru, nu se va schimba nimic nici pentru clienţi, nici pentru angajaţi. Suntem încrezători că agenţia noastră va continua să crească. În prezent, avem 70 de oameni bine pregătiţi şi ne aşteptăm ca echipa formată din aceiaşi 70 de oameni să rămână la dispoziţia clienţilor noştri şi în 2015”, a spus Florescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels