Opinii

Dragoş Dragoteanu, general manager Euroest Invest: Antreprenorii adevarati se cunosc in vremuri grele. Pentru oamenii de afaceri tineri, actuala conjunctura poate fi ceea ce au trait "decreteii" acum 30 de ani!

Opinii primite la redacţie

Dragoş Dragoteanu, general manager Euroest Invest:...

Autor: Dragoş Dragoteanu

13.03.2020, 10:17 1172

Dedic acest editorial copiilor de antreprenori care vor sa mosteneasca "meseria" parintilor si mai ales "lupilor tineri" din business-ul autohton.

Nu ai cum sa urasti tara, cand tarii ii e greu! Nu ai cum sa urasti Romania cand economia mondiala da cu tine de pamant si imediat incepi sa te vaiti. Ce fel de lider esti daca faci pe tine de frica cand totul se prabuseste in jurul tau? Romania are nevoie de repere mai mult ca nicodata! Nu asteptati modele de succes de la politicieni, atata timp cat printre ei nu sunt fosti sau actuali lideri ai economiei private. Ce viziune economica asteptati de la oameni modesti sau mediocri, care au lucrat numai la stat?

Personal cred ca, fata de ceea ce va urma, criza din 2008-2009 a fost un parfum placut. Daca gresesc imi asum oprobilul public si prefer asta. Dar, ceea ce vad pe strada, in intalnirile pe care le am, in mediul privat si in economia libera damboviteana este o premiera. Asta nu inseamna ca, in calitate de antreprenori, trebuie sa ne panicam sau sa incepem sa injuram guvernantii. Desigur, cei care au contracte cu statul vor trebui sa isi recalibreze interesele, sa renegocieze spagile, sa mai "unga" niste balamale de corupti din administratia centrala sau locala. Asta e treaba lor. Aia nu sunt antreprenori, ci doar sacali virusati de castiguri pe bani publici.

Jobul unui om de afaceri serios, care vrea sa aiba succes pe termen lung, este sa fie responsabil si pentru esecuri. Succesul e o etapa dintr-o lunga serie de experiente. Ca sa demonstrezi ca ai competente reale pentru a ramane antreprenor, trebuie sa ai puterea sa rezisti si unui virus. Si, culmea, daca vestea va incanta, in situatia ta suntem toti. Concurenti, prieteni, colegi de breasla, romani si straini. Cine se teme in afaceri de un virus sa stea acasa si daca succesul ii va bate la usa sa nu deschida. Sau sa iasa din casa, sa se lupte cu greutatile, daca vrea sa ramana in afaceri. E o alegere simpla...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO