Politică

Băsescu: Am sesizat CC pentru a epuiza toate căile de atac împotriva unui abuz ca cel din 2007

Autor: Marius Fratila

06.07.2012, 22:50 144

"Nu ţin de scaun! Dar ca şi în 2007, când am atacat hotărârea de suspendare şi acum am obligaţia ca preşedinte în funcţie să epuizez toate soluţiile constituţionale pentru descrierea, dacă vreţi, a unui abuz de acelaşi tip, dacă vreţi, din 2007. Nu vreau să mi se reproşeze că nu am epuizat resursele constituţionale în disputa cu o majoritate politică care în mod abuziv a suspendat preşedintele.

El a adăugat că "marele argument al suspendacilor" este legat de faptul că preşedintele nu mai are popularitate.

"Acest lucru nu justifică suspendarea preşedintelui care are fix mandat de cinci ani în urma unor alegeri câştigate. Sunt puţini preşedinţi care îşi menţin procentul de 51% simpatie, susţinere, în electorat. Dacă îţi asumi şi trecerea cu ţara prin criză, este greu să rămâî la 51%", a spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus că această abordare este complet falsă.

"Mandatul preşedintelui este pentru 5 ani. Aduceţi-vă aminte ce procentaj mai avea George Bush înainte de finalul mandatului şi totuşi nu s-a apucat nimeni să îl suspende cu un an sau doi ani înainte", a mai spus Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO