Politică

Berlusconi supravieţuieşte votului de neîncredere, după o dispută în care doar pumnii au lipsit

Berlusconi supravieţuieşte votului de neîncredere, după o dispută în care doar pumnii au lipsit

Autor: Radu Racu

14.12.2010, 15:56 21

Coaliţia condusă de premierul italian continuă să-şi păstrezeputerea, după ce votul de neîncredere la care a fost supusă marţiîn parlament a fost respins, scrie Financial Times.

Moţiunea de cenzură depusă împotriva guvernului Berlusconi acăzut, cu doar 311 voturi pentru şi 314 contra. În camerainferioară a parlamentului, Berlusconi obţinuse anterior susţinereaa 162 de senatori din 308.

Preşedintele camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini, a suspendatanterior, timp de câteva minute, votul asupra moţiunii de cenzurăcontra Guvernului lui Silvio Berlusconi, după o dispută violentăîntre mai mulţi deputaţi de dreapta, conform Mediafax, care citeazăAFP.

Disputa a izbucnit în momentul în care deputatul Katia Polidori,membră a grupului parlamentar al susţinătorilor lui Fini, a hotărâtsă voteze în favoarea lui Silvio Berlusconi, contrar consemnului devot în cadrul grupului Viitor şi Libertate pentru Italia (FLI).Fini a părăsit, vara aceasta, Partidului Poporului (PDL) al luiBerlusconi, trecând în opoziţie.

Colegii lui Polidori s-au ridicat contra hotărârii acesteia, darsusţinătoprii lui Berlusconi au apărat-o cu vigoare, antrenândintervenţia paznicilor Camerei, care au fost nevoiţi să-i despartă,înainte ca disputa să degenereze în bătaie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO