Politică

Călin Popescu Tăriceanu, propunerea de prim-ministru al ALDE

Călin Popescu Tăriceanu, propunerea de prim-ministru al...

Autor: Mediafax

20.11.2016, 15:12 1672

”Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii în interiorul partidului, dar şi din interacţiunea pe care aceştia au avut-o în această perioadă cu electoratul a rezultat necesitatea ca partidul nostru, ALDE, să aibă un candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Din analizele, care nu au fost foarte profunde, pe care le-am avut în interiorul partidului, din propunerile pe care le-au înaintat colegii astăzi a rezultat faptul că candidatul nostru cu care vom merge la negocieri să fie Călin Popescu Tăriceanu”, a anunţat copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

El a spus că experienţa pe care o are, dar şi rezultatele pe care le-a avut Executivul condus de Tăriceanu în perioada 2004-2008, dar şi pentru faptul că românii au simţit în buzunare transferul de bunăstare, au fost motivele pentru care Călin Popescu a fost desemnat pentru această funcţie de liderii ALDE.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a spus că, în ultima perioadă, a fost întrebat de oameni ”de ce nu mai candidează” pentru funcţia de premier.

”Sigur că nu poţi candida pentru o astfel de funcţie, dar fiecare partid , cred că în mod obligatoriu, trebuie să arate cetăţenilor care sunt liderii care vor conduce, în cazul în care ne vor da votul, destinele lor. Aceasta e situaţia în care ne-am găsit şi am decis să luăm o decizie”, a declarant Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum vede faptul că PSD refuză să spună ce premier propune, el a spus că fiecare partid îşi defineşte propria strategie şi tactică de campanie.

”Asta nu înseamnă că nu putem să colaborăm”, a adăugat Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO