Politică

Cine sunt cei mai probabili candidati ai partidelor principale pentru primariile de sector in Bucuresti

10.04.2008, 20:22 81

Situatia candidaturilor la primariile de sector din Bucuresti este la fel de confuza ca si cea de la Primaria Generala a Capitalei, doar cateva dintre numele vehiculate in mass-media fiind batute in cuie, cu mai putin de doua luni inaintea alegerilor locale. Candidatii Partidului Democrat-Liberal urmeaza sa fie prezentati oficial maine, exista deja o lista "neoficiala" cu cei care doresc sa intre in cursa, insa nu sunt excluse modificari de ultima ora.
Aceeasi situatie se regaseste si in PNL, unde filialele de sectoare si-au definitivat optiunile pentru primarii, insa ultimul cuvant il va avea presedintele partidului Calin Popescu-Tariceanu. Seful PNL este nemultumit de faptul ca majoritatea candidatilor nu sunt cunoscuti de electorat si intentioneaza sa ceara parlamentarilor sa candideze.
La PSD, doar numele primarului de la 2 Neculai Ontanu este batut in cuie, in vreme ce actualul primar de la 5 Marian Vanghelie penduleaza intre primaria de sector si cea a Capitalei.
Prezentam mai jos listele posibile ale principalelor trei partide care se vor confrunta la Bucuresti.

PD - L
Razvan Murgeanu - Sectorul 1
Actualul viceprimar general al Primariei Capitalei are o reputatie buna de manager, insa in CV-ul sau atarna greu dosarul de fost informator al Securitatii
Dan Ionescu - Sectorul 2
Este o figura mai putin cunoscuta a Partidului Democrat-Liberal, fiind viceprimar al sectorului 2 din 2006. A fost ales consilier local in 2004, fiind inginer cu diploma in termoenergie.
Liviu Negoita - Sectorul 3
Primarul in functie de la sectorul 3 are toate sansele sa fie reales dupa un mandat considerat reusit. Inainte de a intra in administratia locala, Negoita a fost deputat PD.
Radu Silaghi - Sectorul 4
Fost revolutionar, Silaghi este viceprimar la 4 din 2004, organizatia PD-L din acest sector fiind controlata de fostul deputat Romeo Raicu. Silaghi este membru PD din 1990 si inainte de a intra in administratia locala a fost expert la Parlament si la Guvern.
Sebastian Bodu - Sectorul 5
Bodu este europarlamentar PD-L din toamna anului trecut si a ocupat functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala timp de doi ani. Este un apropiat al actualului primar general Adriean Videanu.
Cristian Poteras - Sectorul 6
Este primar din 2004, cand a candidat din partea Aliantei D.A., fiind membru al PNL. A plecat de la liberali odata cu simpatizantii lui Stolojan si acum candideaza din partea PD-L. Are o avere de aproximativ 500 000 de euro.


PNL
Andrei Chiliman - Sectorul 1
A devenit primar in 2004 dupa o cariera parlamentara, insa mandatul sau la sectorul 1 nu a fost lipsit de controverse. El a refuzat sa avizeze preluarea parcului Bordei de catre omul de afaceri Costica Costanda, actiune care a dus la blocarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
Dragos Dinca - Sectorul 2
Este o personalitate a PNL, el ocupand in prezent functia de presedinte al Institutului National de Administratie
Mihai Comanescu - Sectorul 3
Este un necunoscut in PNL, fiind consilier local intre 2004 si 2007 la primaria de sector. Din 2007 este presedinte al Societatii de Administrare a Activelor Feroviare S.A..
Andrei Petrescu - Sectorul 4
La 28 de ani este unul dintre cei mai tineri candidati la primarie. Nici el nu este o personalitate a PNL. Are studii juridice, insa activeaza in domeniul hotelier.
Cristian Banu - Sectorul 5
Este in prezent managerul spitalului de boli infectioase "Victor Babes". Banu este inginer si a urmat o serie de specializari in domeniul vamal si in cel al turismului.
Antonel Tanase - Sectorul 6
Este din 2005 vicepresedinte al organizatiei PNL Bucuresti. Este membru in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Este de profesie economist.


PSD
Neculai Ontanu - Sectorul 2
este primar din 2000. A demisionat din PSD dupa ce a castigat mandatul in 2004, fiind curtat de PD-L, insa a revenit la social-democrati. Este de profesie sociolog.
Marian Vanghelie - Sectorul 5
A castigat primaria sectorului 5 de doua ori, in 2000 ca membru al PSD, iar in 2004, din primul tur, ca independent, insa mandatele sale au fost controversate, fiind acuzat ca a impartit pomeni electorale in preajma alegerilor si ca a tras sfori pentru afaceri controversate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO