Politică

Dan Ioan Popescu, vicepremier. Cine-i va sta alaturi?

29.01.2004, 00:00 17



Premierul Adrian Nastase a declarat, ieri, ca va anunta persoanele desemnate pentru posturile de vicepremieri in perioada imediat urmatoare, probabil la inceputul lunii februarie. Potrivit unor surse din PSD, Dan Ioan Popescu, ministrul economiei si comertului va fi desemnat vice-prim-ministru pentru a coordona domeniul economic. In partid, Dan Ioan Popescu este cunoscut drept un apropiat al presedintelui Ion Iliescu si un influent lider al PSD. El conduce una dintre cele mai importante organizatii ale partidului: filiala Bucuresti.



Intrebat daca va fi unul dintre vicepremierii Cabinetului Nastase, Dan Ioan Popescu spunea ieri ca nu a discutat cu premierul in acest sens dar asteapta un semnal de la Adrian Nastase: "Astept ca primul ministru sa spuna(n.r. ce vicepremieri va avea), fiind singurul abilitat sa faca astfel de declaratii". Dan Ioan Popescu a confirmat ca marti a avut loc o intalnire intre presedintele Ion Iliescu, premierul Adrian Nastase si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Valer Dorneanu si Nicolae Vacaroiu, insa subiectul discutiei nu a fost nominalizarea vicepremierilor.



Tot ieri, premierul Adrian Nastase a negat ca ar fi discutat despre numirea vicepremierilor cu presedintele Ion Iliescu si cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, cu prilejul dezbaterilor de marti privind strategia de dezvoltare durabila a Romaniei.



In cursul saptamanii trecute, premierul si seful statului au avut o discutie legata de numirea celor doi vicepremieri, numire anuntata pentru inceputul lunii februarie.



Daca numirea lui Dan Ioan Popescu vicepresedinte pentru domeniul economic era aproape sigura, potrivit surselor din PSD, pentru functia de vicepremier pe domeniul social sunt vehiculate mai multe nume intre care cele ale ministrilor Miron Mitrea, Marian Sarbu si Ioan Rus. Cei trei ministrii sunt cunoscuti ca apropiati ai premierului Adrian Nastase.



Presa centrala a scris in ultimele zile ca odata introducerea acestor noi functii guvernamentale se va recurge si reinfiintarea a doua portofolii. Ar putea fi infiintate Ministerul Turismului si cel al Mediului, iar noii ministii ar urma sa fie numiti Dan Matei Agathon si Rovana Plumb.
adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO