Politică

Dragnea: Aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcţia de prim-ministru

Dragnea: Aveam dreptul legitim să solicit pentru mine...

Autor: Gabriel Pecheanu

21.12.2016, 12:03 129

"Aşa cum ştiţi, PSD a câştigat alegerile şi conform cutumelor şi din ţară şi din alte ţări eu aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcţia de prim-ministru în guvernul României", a declarat Liviu Dragnea, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a precizat că nu a solicitat funcţia de premier, ţinând cont de două aspecte.

"Am ţinut cont de afirmaţiile repetate ale preşedintelui României şi în plan principal, nu secundar, de o lege în vigoare. Pentru mine legea nu reprezintă o chestiune secundară şi nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe să fie prin forţarea unei legi în vigoare. O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine. Deocamdată! Dar nici nu pot să arunc peste umeri o responsabilitate uriaşă dată de un vot popular masiv, o răspundere care este a mea, pentru că eu am conceput şi realizat împreună cu colegii mei un program de guvernare care ne-a adus în principal aceste voturi", a adăugat Dragnea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO