Politică

Este oficial: Instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii pot chema populaţia pentru prestări de servicii în interes public în caz de urgenţă

Este oficial: Instituţiile cu atribuţii în domeniul...

Autor: Alexandru Nanu

09.10.2019, 08:31 29413

Persoane fizice apte de muncă pot fi solicitate de instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii pentru a presta servicii în interes public în caz că este instituit regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, conform unei legi recent publicate.

Aceste prevederi sunt stipulate în Legea nr. 164/2019 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, care a fost publicată în  Monitorul Oficial Partea I, nr. 811 din 07.10.2019.

“Instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale pot concentra rezervişti pentru instruire şi îndeplinirea unor misiuni sau pot chema persoane fizice apte de muncă pentru prestări de servicii în interes public”, scrie în documentul oficial.

De asemenea, autorităţile vor putea proceda la “rechiziţionarea de bunuri, potrivit legii".

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO