Politică

Gigi Becali: Imi inving adversarii si pe NATO si pe UE

22.10.2004, 00:00 17

Gigi Becali si-a numarat si-a numarat calitatile, ieri, cu ocazia inscrierii sale in cursa prezidentiala. Sef al partidului Noual Generatie, Becali a depus a Biroul Electoral Central (BEC) o lista 298.000 de semnaturi in sprijinul candidaturii sale.
De ce candideaza patronul clubului de fotbal Steaua si care sunt punctele lui forte in aceasta cursa? A spus-o ieri singur. Are "exact cerintele pe care le vor romanii". Adica crede in Dumnezeu si "vorbese pe limba lor", a romanilor, care, "intr-un mare procent", doresc asta.
Gigi Becali care, la intrarea in politica, cu mai putin de un an in urma, s-a proclamat ales al lui Dumnezeu pentru salvarea natiunii are, spune el, si unele puncte slabe, dar nu e grav. Nu este un politician "versat" si nu se pricepe prea mult la politica externa. Handicapul poate fi surmontat: "Veti vedea in campania electorala un candidat care isi va invinge adversarii si pe integrarea europeana si pe politica NATO".
De ce vrea sa castige Gigi Becali cursa pentru Cotroceni? Pentru ca, din aceasa lupta,  va castiga Romania. Becali a declarat ca va explica aceasta fraza dupa primul tur al alegerilor prezidentiale.
Semnul electoral al lui Gigi Becali este un porumbel si o inima - aceleasi insemne ca ale partidului Noua Generatie pe care il conduce. Becali a fost insotit la depunerea candidaturii de colegi de partid, iar unii dintre ei s-au imbracat in treninguri ale clubului Steaua, a carui patron este proaspatul candidat.
Iesirea lui Gigi Becali in curtea Biroului Electoral Central a provocat reactii contradictorii printre elevii aflati la ferestrele Grupului Industrial Unirea, aflat vizavi de sediul BEC. Elevii au scandat pro si contra echipei Steaua, dar si pro Rapid si Dinamo.
iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO