Politică

Liviu Dragnea despre soarta lui Iordache: Decizia CCR de joi, importantă în reconstruirea adevărului

Liviu Dragnea despre soarta lui Iordache: Decizia CCR de...

Autor: Liviu Dadacus

08.02.2017, 19:00 141

Întrebat dacă deciziile CCR (asupra sesizărilor CSM şi ale preşedintelui Iohannis, de miercuri, şi asupra excepţiei de neconstituţionalitate, ridicată de Avocatul poporului, de joi – privind OUG 13, n.r.) schimbă ceva în privinţa viitorului lui Florin Iordache la ministerul Justiţiei, Dragnea a răspuns: ''Nu ştiu dacă schimbă ceva, dar aşteptăm şi deciziile de mâine (de joi, n.r.). Această decizie de mâine este importantă în reconstruirea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile. Este importantă nu numai pentru noi, este importantă pentru toată opinia publică''.

Dragnea a spus că e posibil ca Iordache şi Grindeanu să ia ''împreună'' o decizie în privinţa demisiei/demiterii.

''Este o discuţie care va avea loc între aceşti doi colegi de Guvern, să-i lăsăm să o aibă şi să anunţe decizia pe care o vor lua poate împreună", a concluzionat el.

Anterior, premierul Sorin Grindeanu a declarat că în cursul zilei sau joi dimineaţă va avea o discuţie cu Florin Iordache, iar joi după-amiază după şedinţa de Guvern va anunţa decizia sa cu privire la demisia sau demiterea ministrului Justiţiei din funcţie.

''O să am o discuţie cu dânsul în seara asta sau mâine dimineaţă, iar mâine, după şedinţa de Guvern, mâine după-masă, o să anunţ ce decizie am luat'', a anunţat premierul Sorin Grindeanu.

El a mai spus că a luat deja decizia, dar vrea să aibă o discuţie cu ministrul Justiţiei, Florin Iordache, după decizia de miercuri a CCR.

''Hai să facem lucrurile, iar citez din clasici în viaţă, pas cu pas, în etape. Doresc să am o discuţie, decizia rămâne aceeaşi, dar vreau să am o discuţie şi legat de ceea ce a decis CCR astăzi'', a adăugat premierul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels