Politică

Miniştri, audiaţi prin telefon sau videoconferinţă. Parlamentarii poartă măşti de protecţie

Miniştri, audiaţi prin telefon sau videoconferinţă....

Autor: Diana Grigore

14.03.2020, 09:24 52

Parlamentarii s-au reunit într-o singură şedinţă comună şi audiază prin telefon sau videoconferinţă miniştri desemnaţi pentru a forma Guvernul Orban 3. Aleşii poartă măşti şi mănuşi de protecţie. Primul audiat este ministrul propus la Cultură, Bogdan Gheorghiu. 

„Încep prin a va transmite multă sănătate şi multă putere prin a depăşi situaţia provocată de coronavirus. Este nevoie de stabilitate şi de capacitatea de a ne adapta la provocările pe care situaţia mondială le generează. Aastfel, în calitate de ministru al Culturii an venit cu soluţii de diminuare a covid-19. Am găsit înţelegere pentru luarea unor măsuri care să nu pericliteze activitatea pe termen mediu şi lung. Am intevenit pentru a proteja instituţiile de cultură şi am luat decizia de a sista lucrările cu publicul pentru o perioadă. Această situaţie ne aduce în faţă nevoii urgente pentru digitalizare, iar domebniul cultural nu trebuie lăsat în urmă. Proiecte precum e-cultura şi e-patrimoniu trebuie prioritizate pentru a deveni funcţionale”, le-a transmis Bogdan Gheorghiu, prin telefon, parlamentarilor.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Parlamentarii urmează să voteze sâmbătă, de la ora 11,00, învestirea Guvernului Orban. Procedura este una specială, în contextul măsurilor de protecţie împotriva infecţiei cu noul coronavirus.

Senatorii şi deputaţii poartă măşti de protecţie, iar miniştri sunt audiaţi prin telefon.

Audierea se va face între 9:00 şi 11:00, prin telefon sau videoconferinţă, în sala Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor. Urmează apoi votul de învestire, într-un plen reunit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO