Politică externă

Ştiri pe scurt din politica internaţională

Autor: Iuliana Enache, Ioana Bojan

02.06.2011, 23:32 16

Premierul italian Silvio Berlusconi a efectuatschimbări în cadrul partidului său, PdL, încredinţându-i conducereaacestuia ministrului justiţiei Angelino Alfano, relatează AFP.Decizia lui Berlusconi de a-l numi pe Alfano secretar naţional alPdL (Poporul Libertăţii) a fost primită "cu entuziasm" în cadrulunei reuniuni a partidului.

Premierul japonez de centru-stânga Naoto Kan asupravieţuit unei moţiuni de cenzură în parlament depusă deopoziţia conservatoare, care critică felul în care a gestionatcatastrofa de la 11 martie din nord-estul Japoniei, relatează AFP.Kan, 64 de ani, ales în urmă cu un an, a ameninţat că va convocaalegeri legislative anticipate dacă va ajunge să fie înminoritate.

Serbia speră că UE va accepta la sfârşitul anuluisă deschidă negocierile de aderare a Belgradului la UE la începutullui 2012, a declarat preşedintele sârb Boris Tadici. "Sper că vomobţine o dată pentru negocierile de aderare (care să se situeze) laînceputul lui 2012", a declarat Tadici, la o zi de la transferullui Ratko Mladici la Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentrufosta Iugoslavie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels