Politică

Ponta a primit mandat de la greii partidului să facă alianţa PSD-PNL

Ponta a primit mandat de la greii partidului să facă alianţa PSD-PNL

Autor: Iulian Anghel

05.01.2011, 23:40 23

Realizarea unei alianţe între PSD şi PNL este foarte aproape şiar urma să dureze dincolo de un ciclu electoral.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat ieri că a primitmandat din partea partidului său să realizeze construcţia uneialianţe cu PNL pe termen mediu, de 6-8 ani.

După un an întreg în care liderii celor două partide, VictorPonta şi Crin Antonescu, şi-au aruncat unul altuia săgeţi,încercând fiecare să fie văzut drept vocea cea mai importantă aopoziţiei, lucrurile se îndreaptă acum spre o colaborare în carefiecare admite să-şi joace rolul fără a se amesteca în treburileceluilalt.

Ieri, PNL şi PC (partid aliat acum cu PSD) au decis să formeze oalianţă de centru-dreapta care să meargă pe liste comune înalegerile locale din 2012.

Ponta nu numai că nu s-a arătat deranjat de fuga aliatului său,dimpotrivă, a susţinut că acest lucru reprezintă o clarificaredoctrinară prin formarea a doi poli - PSD pe stânga şi PNL-PC pedreapta politică. Aceste opţiuni ar urma să fie reprezentate şi înviitorul guvern PNL-PSD. "Vreau nu doar un proiect comun alopoziţiei, ci o construcţie politică pe o perioadă de şase, şapte,opt ani, pentru ca românii să ştie că există un proiect de salvarea României, iar acest proiect va fi construit împreună de PSD şiPNL", a afirmat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO