Politică

Premierul Mihai Tudose, despre noua şefă a ANAF, Mirela Călugăreanu: Ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi

Premierul Mihai Tudose, despre noua şefă a ANAF, Mirela...

Autor: Gabriel Pecheanu

18.07.2017, 19:28 1173

”Am primit din partea dlui ministru Ionuţ Mişa mai multe propuneri. Împreună ne-am consultat. Am vorbit cu fiecare dintre persoanele respective. Da, am ales o doamnă despre care am avut aceleaşi referinţe - foarte respectată şi foarte hotărâtă, o doamnă care îşi dă seama că îşi joacă cartea vieţii profesionale prin această numire. Ori este eroină, ori ne-am făcut de râs amândoi”, a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV.

El a ţinut să precizeze că Mirela Călugăreanu nu are ”absolut nicio culoare politică”.

Totodată, premierul a menţionat şi motivele pentru care l-a demis pe Bogdan Stan.

”În ultimele două săptămâni am aşteptat de la fosta conducere a ANAF nişte măsuri care să dea un nou impuls unui anumit tip de disciplină financiar-fiscală, pe care eu am cerut-o din prima zi de mandat. Am spus că îmi doresc să reprezint un stat puternic, prietenos cu cetăţenii oneşti. Am cerut de la ANAF o strategie pentru o colectare bună, nu o strategie tip western, să mai vedem mascaţi alergând după bătrânele cu pătrunjel prin piaţă şi nici apăsând foarte tare cu bocancul tocmai pe cei cinstiţi, din dorinţa de a mai stroarce ceva de la ei”, a spus Tudose.

El a mai spus că a cerut o strategie coerentă în vămi, pentru a stopa contrabanda ”cu de toate” în România.

”Vom începe să ne ocupăm de marea evaziune, pentru că nu se mai poate”, a adăugat Tudose.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri