Politică

Tariceanu: Relatiile din Alianta vor fi reci, dar calme

10.04.2006, 00:00 10

Premierul crede ca in zilele urmatoare "apele" ar putea incepe "sa se calmeze" in cadrul Aliantei PNL-PD si se pronunta pentru functionarea Aliantei, sustinand ca Romania are nevoie de stabilitate politica.

"Sunt dintre cei care au militat si militez in continuare ca Alianta sa functioneze, pentru ca suportul politic al actualei Coalitii este dat de Alianta. Putini inteleg ca ne antrenam intr-o disputa publica ce nu face bine climatului politic. Romania are nevoie de stabilitate politica, nu de tensiuni, si cred ca daca exista disponibilitate, divergentele se vor rezolva", a declarat la finele saptamanii Tariceanu. Mai multe voci din PNL au cerut la sfarsitul saptamanii ruperea protocolului de colaborare cu PD, dupa ce presedintele Traian Basescu, fost sef al democratilor, a afirmat ca regreta numirea lui Tariceanu in functia de premier si a spus ca Alianta D.A. nu are viitor. Tariceanu a afirmat totodata ca relatiile sale cu seful statului vor fi reci si vor exclude "abordarile personale", ca urmare a atacului venit din partea acestuia.

Intrebat daca regreta faptul ca a fost numit premier de catre presedintele Traian Basescu, dat fiind faptul ca acesta din urma si-a exprimat regretul de a-l fi nominalizat prim-ministru, Tariceanu a raspuns, dupa cateva momente de gandire, ca in astfel de situatii nu trebuie sa existe o abordare personala, ci una institutionala si constitutionala. "Cred ca in momentul in care discutam astfel de lucruri trebuie sa lasam deoparte abordarile de tip personal si sa privim abordarile din punct de vedere institutional. Exista in primul rand un cadru institutional si constitutional in care aceste lucruri se rezolva. Acestea nu depind de simpatii reciproce, de faptul ca ne agream sau nu", a declarat Tariceanu. Premierul a fost intrebat si ce masuri va lua in cazul lui Becali, care l-a atact dur in ultimele trei zile, si a replicat: "Nu ma voi cobori niciodata sa raspund atacurilor lansate de Gigi Becali".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO