Prima pagina

Agricultorii: estimarile autoritatilor privind productia de cereale sunt prea optimiste

01.07.2008, 16:20 12

Estimarile Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), care vede o productie de cereale si plante tehnice de aproximativ 21,2 milioane de tone in acest an sunt contrazise de principalii jucatorii care activeaza in sectorul agricol. Acestia cred ca planul autoritatilor este mult prea optimist, chiar daca o revenire a agriculturii este asteptata de toti, datorita conditiilor meteo favorabile.
Volumul anuntat de MADR este de aproape trei ori mai mare decat cel realizat anul anterior, cand productia a fost de 8,6 milioane de tone.
Producatorii spun insa ca volumul obtinut anul acesta va fi cu cel putin 10% mai mic fata de cel prevazut de Minister. "In ceea ce priveste culturile de grau, s-a preconizat o productie de pana la 7,4 milioane de tone, dar dupa recoltare vom vedea cu totii o scadere de 10-15%, pana la 5,4 milioane de tone de grau", a declarat Viorel Matei, presedintele Federatiei Nationale a Agricultorilor din Romania.
Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO