Prima pagina

Bursele europene cresc la maximul ultimelor 6 saptamani

Bursele europene cresc la maximul ultimelor 6 saptamani
11.08.2008, 12:41 20

Bursele europene au urcat astazi la maximul ultimelor sase saptamani, sustinute de companiile petroliere aflate in crestere dupa scumpirea petrolului, si de producatorii auto, care au profitat de aprecierea dolarului fata de euro, scrie Reuters.
Indicele paneuropean FTSEurofirst 300, al celor mai mari 300 de companii din Europa, a crescut cu 1% la 1.210,48 puncte, cea mai ridicata valoare din 26 iunie.
Petrolul a revenit pe crestere dupa izbucnirea conflicutului ruso-georgian din provincia separatista Osetia de Sud, impulsionand cotatiile principalelor grupuri petroliere. Totodata, aprecierea dolarului fata de euro pana sub pragul de 1,5 dolari/euro a stimulat actiunile BMW, Daimler, Renault si Peugeot.
Piata de capital din Marea Britanie a inregistrat un avans de 0,7%, indicele compozit al bursei de la Frankfurt a castigat 0,4% iar principala bursa franceza a urcat cu 0,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO