Prima pagina

Concurenta low-cost scade afacerile Eurolines

08.08.2008, 20:02 21

Grupul Touring Eurolines, detinut de omul de afaceri Dragos Anastasiu si de familia Martin, a inregistrat in prima jumatate a anului o scadere de 13% a veniturilor inregistrate din transportul international de persoane, rezultatele din acest an marcand prima evolutie negativa din 2005. Activitatea de transport de persoane contribuia cu circa 40% la cifra de afaceri a grupului, insa ponderea ar putea sa scada la circa 30% anul acesta.

Scaderea afacerilor a venit pe fondul concurentei low-cost, companii precum Blue Air, Wizz Air sau MyAir operand curse catre Italia si Spania la preturi comparabile cu cele ale transportatorilor rutieri.

"Cursele pe distante lungi nu sunt dintre cele mai cofortabile, aici simtindu-se cel mai puternic concurenta low-cost, astfel ca ne vom orienta pe pe distante mai scurte, circuite turistice sau chartere", a spus Dragos Anastasiu, care a afirmat ca preturile competitive au dus la o scadere a venitului mediu pe pasager.
Cititi mai mult in ZIARUL FINANCIAR de maine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels