Prima pagina

Fabrica de corpuri de iluminat de 15 mil. euro

22.03.2006, 00:00 40

Grupul austriac Zumtobel, unul dintre principalii jucatori mondiali in productia de corpuri de iluminat, va investi in urmatoarele sase luni 15 milioane de euro in construirea unei fabrici in Zona Libera Curtici Arad. Lucrarile la punctul de productie vor fi demarate luna aceasta, urmand sa fie finalizate in septembrie.

"Compania austriaca a concesionat un teren de 5 hectare, pe o perioada de 73 de ani, iar fabrica va avea o suprafata de doua hectare. Alegerea zonei Arad a fost determinata de apropierea de granita vestica, dar si de facilitatile de infra-structura oferite de locatie", a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Pavel, director general al Zonei Libere.

Potrivit acestuia, Zumtobel va realiza in Romania corpuri de iluminat, ca produse finite, componentele fiind aduse din diverse locatii ale grupului.

"Este posibil ca in urmatorii ani compania sa-si extinda facilitatile de productie, suprafata terenului concesionat permitandu-i acest lucru", a mai declarat Pavel.

Grupul Zumtobel detine facilitati de productie in Europa, America de Nord, Australia si Asia si centre de vanzare si consultanta in aproape 100 de tari.

Dezvoltarea unor facilitati de productie in Romania face parte din strategia grupului austriac de restructurare a productiei, cu scopul de a reduce costurile. In 2004, Zumtobel a inceput sa produca in China, iar ca urmare a cresterilor costurilor, grupul a decis sa realizeze investitii similare in Europa de Est. Potrivit datelor disponibile pe site-ul grupului, vanzarile realizate in 2005 s-au cifrat la peste 1,1 miliarde de euro.

anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO