Prima pagina

Gore l-a intrecut pe Bush in sondaje

23.08.2000, 00:00 10



Pentru prima data de la inceperea campaniei electorale, candidatul Partidului Democrat la presedintia Statelor Unite, Al Gore, l-a depasit in sondajele de opinie pe contracandidatul sau, republicanul George W. Bush, transmite Reuters.

Potrivit unui sondaj Reuters/Zogby realizat dupa Conventia Nationala Democrata de saptamana trecuta, Al Gore se afla in topul preferintelor electoratului, in special ale celui feminin, cu 44% fata de 41% cat a primit Bush. Ei sunt urmati de candidatul Partidului Ecologist, Ralph Nader, cu 5% din intentiile de vot si candidatul Partidului Reformei, Pat Buchanan, cu 2%.

Potrivit unui alt sondaj realizat la sfarsitul saptamanii trecute de "Washington Post" si canalulul de televiziune ABC News, diferenta dintre cei doi este de cinci procente, vicepresedintele american obtinand 50% din sufragii daca scrutinul programat pentru 7 noiembrie ar avea loc acum, in timp ce guvernatorul Texasului este creditat cu 45% din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO