Prima pagina

Incoronare sumbra in Nepal

05.06.2001, 00:00 3



Guvernul nepalez a impus restrictii de circulatie in capitala Katmandu, dupa violentele inregistrate la democratiile oamenilor care cer o explicatie pentru masacrul de vineri, in urma caruia noua membri ai familiei regale au murit, relateaza CNN.

Politia a intervenit cu gaze lacrimogene impotriva demonstrantilor si are ordin de a trage fara somatie asupra celor care trec la actiuni violente.

Ieri, printul Gyanendra, fratele regelui ucis Birendra, a fost incoronat la doar cateva ore dupa ce printul mostenitor Dipendra, care a declansat tragedia de vineri, a murit la spital.

Mii de persoane au participat la sumbra ceremonie de incoronare a lui Gyanendra, care fusese numit regent in timp ce Dipendra era in coma la spital.

Potrivit unor informatii neoficiale, Dipendra a omorat membri ai familiei regale, inclousiv regele si regina, in urma unei dispute legate de viitoarea sa sotie, dupa care s-a impuscat.

Multi nepalezi refuza insa sa accepte faptul ca printul mostenitor ar fi putut fi capabil de o asemenea actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO