Prima pagina

Intel Capital isi va dezvolta activitatea in Romania

24.12.2007, 13:09 30

Fondul de investitii Intel Capital (ICAP), parte a producatorului american de microprocesoare Intel Corporation, intentioneaza sa-si dezvolte activitatea in Romania, urmarind oportunitatile de afaceri din tara si regiune, informeaza Mediafax.

La jumatatea anului 2005, Intel Capital a preluat, impreuna cu fondul de investitii Enterprise Investors (EI), 32,5% din actiunile producatorului de solutii informatice pentru afaceri Siveco Romania, in urma unei investitii de 12 milioane de dolari. Enterprise Investors detine circa 22,5% din actiuni, iar ICAP a intrat in posesia a 10% din titluri.

Intel Capital a mai investit si in Bulgaria, impreuna cu un partener, la un operator de telecomunicatii, care dezvolta o retea WiMAX la nivelul intregii tari.

WiMAX este o tehnologie wireless (fara fir), care isi propune sa integreze serviciile de date si voce cu o viteza de pana la 10MB/s.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO