Prima pagina

Lantul de supermarketuri Billa a cumparat un teren de 2,7 mil. euro la Braila

21.10.2004, 00:00 46



Operatorul supermarketurilor Billa intentioneaza sa isi extinda operatiunile in zona de est a tarii, achizitionand un teren in valoare de aproximativ 2,67 milioane de euro, in cadrul unei tranzactii in care vanzatorul a fost societatea Laminorul Braila.



Contractul de vanzare-cumparare dintre cele doua companii a fost incheiat in luna aprilie 2004, dar transferul dreptului de proprietate s-a facut in luna octombrie.



Terenul are o suprafata de aproape 29.000 de metri patrati si este situat la marginea orasului Braila.



Lantul de magazine Billa, detinut de grupul german Rewe Group, si-a inceput activitatea in Romania in 1999, printr-un prim magazin deschis in Bucuresti. Billa Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 123 milioane de euro, conform datelor Ministerului de Finante.



Zona reprezentata de orasele Galati si Braila, care au impreuna peste 500.000 de locuitori, se profileaza ca unul dintre cele mai importante puncte de atractie pentru investitorii din comertul romanesc, mai ales dupa privatizarea complexului siderurgic Sidex, care a asigurat intr-o anumita masura stoparea declinului economic din regiune.



Strategia de extindere in provincie este anuntata in prezent de tot mai multe grupuri internationale din domeniul comertului care si-au facut intrarea pe piata romaneasca prin Bucuresti. Cel mai activ din acest punct de vedere a fost grupul german Metro, care a deschis primul sau magazin in Bucuresti in anul 1996. Intre timp, grupul german, care anul acesta anticipeaza vanzari de 800 de milioane de euro, a ajuns la 20 de magazine, dintre care doar patru sunt situate in Bucuresti.



Grupul german Rewe este deja prezent in zona de est a tarii, operand un supermarket Billa la Galati. In acelasi oras este prezent si grupul Metro cu un supermarket, iar francezii de la Carrefour au achizitionat un teren in vederea deschiderii unui alt supermarket.



Pe piata locala este prezent si complexul comercial Modern Shopping Center, aflat in cadrul retelei Winmarkt, detinuta de fondul de investitii New Century Holdings.



Laminorul Braila a fost achizitionat in urma cu 3 luni, impreuna cu Silcotub Zalau si Tubinox Bucuresti, in cadrul unei tranzactii in valoare de aproximativ 42 milioane de dolari.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO