Prima pagina

Nastase vrea ca PSD sa guverneze singur

10.07.2003, 00:00 10

Premierul Adrian Nastase a afirmat, ieri, ca PSD vrea sa castige toate cele  trei scrutinuri de anul viitor - parlamentare, prezidentiale si locale.
PSD si-a stabilit, ieri, la Consiliul National obiectivele politice, in perspectiva alegerilor viitoare. In documentul "O noua ofensiva politica" rezumat de Nastase si aprobat de Consiliu, PSD isi propune sa castige alegerile generale cu majoritate  (peste 50%)  lucru ce va da partidului - aflat astazi in situatia de a cere sprijinul UDMR si PUR - posibilitatea sa guverneze singur.
Aflat, in ultima vreme, intr-o oarecare stare de tensiune, din cauza disputelor dintre lideri  - care au culminat cu plecarea din partid a secretarului general Cozmin Gusa - sefii PSD au incercat, ieri, sa lase impresia ca lucrurile au intrat in fagasul lor normal. De fapt, un cuvant des auzit a fost "unitate" iar Adrian Nastase le-a cerut celor 1.000 de de membri ai Consiliului sa faca, in viitor, dovada acestei calitati. In urma restructurarii Guvernului, era de asteptat ca unii dintre oameni dislocati la partid sa primeasca functii in PSD. Consiliul de ieri a intrecut, insa, toate asteptarile, in aceasta privinta. Numarul de vicepresedinti a crescut spectaculos la 20, iar numarul secretarilor executivi s-a marit cu inca opt ajungand la 18. Biroul Executiv s-a matit si el cu 52 de membri iar Consiliul National cu129 - astfel ca fiecare a parut multumit de ceea ce a primit. Printre cei care au primit functii se numara toti ministrii plecati din Guvern - intre care Ecaterina Andronescu, Vasile Dancu. Prins de entuziasmul electoral ministru sanatatii Mircea Beuran s-a inscris si el in PSD si a primi o functie Biroul Executiv desi pana marti el nu se hotarase daca daca sa devina si politician. Cu toate motoarele pornite pentru campanie, guvernul PSD nu va renunta insa la reforma, a promis premierul Nastase. Obiectivul esential pentru acest an este castigarea, in viitorul raport de tara al Comisiei Europene, a statutului de economie de piata functionala. PSD nu a uitat, insa, obiectivele sociale. De pilda, recorelarea pensiilor va fi finalizata anul viitor, adica inainte de alegeri.



Obiectivele economice
@ Obtinerea, in acest an, a statutului de economie de piata functionala, in viitorul raport de tara al Comisiei Europene
@ Reducerea arieratelor in sectorul energetic
@ Lichidarea intreprinderilor de stat cu pierderi
@ Cresterea fondurilor de investitii



Obiective sociale
@ Dublarea pensiilor agricultorilor
@ Finalizarea recorelarii pensiilor, pana la alegeri
@ Acordarea a cate 2 milioane de lei/hectar agricol, pentru taranii saraci.
iulian.anghel@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO