Prima pagina

Noul sef al arbitrului telecom vine cu disponibilizari

02.09.2008, 18:18 20

Liviu Nistoran, noul presedinte al Autoritatii de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI), a anuntat ca intentioneaza sa reorganizeze semnificativ structura arbitrului telecom, pregatind disponibilizari de circa 10-15% din forta de munca (aproximativ 780 de angajati) pentru a reduce cheltuielile.

Nistoran, 40 de ani, l-a inlocuit din functie pe Dan Georgescu, care a fost demis de primul-ministru Tariceanu la sfarsitul lunii trecute. Functia este deosebit de importanta, intrucat ANRCTI supravegheaza o piata estimata la 4,5 mld. euro anul acesta.

Referitor la noua licenta de telefonie mobila in banda de frecvente de 410-415 / 420-425 MHz, Nistoran a precizat ca a purtat discutii cu operatorii de telefonie mobila care au contestat procesul, primind un feedback pozitiv din partea acestora.

Orange, Vodafone, Zapp si RCS&RDS au atacat in contencios administrativ si fiscal actul normativ care reglementeaza acordarea licentei, incercand blocarea procedurii de selectie a castigatorului. Mai exact, cei patru operatori, reprezentati de avocatii de la Nestor, sustin ca blocarea participarii la licitatie a operatorilor care detin deja o licenta de telefonie si broadband mobil, precum si stabilirea unei taxe de licenta de 20 de ori mai ieftina decat cea 3G vor afecta climatul concurential.

Nistoran a adaugat ca va anunta castigatorul licentei luni.

Pe de alta parte, ANRCTI va publica in luna octombrie caietul de sarcini pentru licitatia de acordare a licentelor WiMAX, in spectrul de frecvente 3,6/3,8 GHz.

Nistoran a mai precizat ca un alt obiectiv al mandatului este de a promova cele mai noi tehnologii in domeniu, precum televiziunea digitala terestra DVB-T (Romania fiind una din ultimele tari din UE in care nu este implementata tehnologia), televiziunea digitala mobila (DVB-H) sau tehnologii bazate pe IP (IPTV - televiziune prin internet si VoIP - voice over IP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO