Prima pagina

Operatiune anti-ETA in Spania

23.08.2001, 00:00 17



Politia spaniola a arestat ieri opt persoane in cadrul unei ofensive majore lansate impotriva gruparii separatiste basce ETA, informeaza CNN. In timpul raidurilor de ieri, politia a confiscat peste 100 kg de explozibili si mai multe arme. Toate cele opt persoane retinute sunt suspectate ca fac parte din ETA.

Operatiunea politiei spaniole vine dupa ce luni o femeie a murit la San Sebastian in urma exploziei unei masinute-capcana cu care se juca nepotul ei in varsta de 16 luni, care a ramas orb in urma deflagratiei. Autoritatile au dat vina pentru acest incident pe gruparile de tineri care sprijina ETA.

Pe langa pierderea vederii, copilul de 16 luni a suferit traumatisme craniene care i-au afectat creierul si are o mana mutilata, aflandu-se in continuare in stare grava la sectia de terapie intensiva a unui spital din San Sebastian, dupa o operatie care a durat noua ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24