Prima pagina

Orban, inlocuit de la conducerea PNL Bucuresti

20.06.2008, 19:36 12

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, in cadrul unei sedinte menite sa analizeze rezultatele alegerilor locale, ca au fost inlocuite conducerile PNL Bucuresti(sef, vicepresedintele Ludovic Orban), Suceava, Neamt, Botosani, Dambovita, Sibiu si Timis.

Tariceanu a negat ca Orban ar fi fost schimbat din motive personale, afirmand ca criteriile avute in vedere a fost strict rezultatele obtinute la alegerile locale. Potrivit unei decizii mai vechi a conducerii PNL, urmau sa fie inlocuite conducerile organizatiilor care obtin un scor sub 15% in alegerile locale, iar filiala Bucuresti, condusa de Orban, care are pe langa functia politica de vicepresedinte si o pozitie importanta in Guvern - cea de ministru al transporturilor -, a obtinut 11% din voturi.

Tariceanu a anuntat ca va conduce personal un asa-numit consiliu de coordonare menit sa revigoreze filiala PNL Bucuresti. Dupa acest anunt, liderii PNL s-au reunit intr-o vila de protocol, au spus ei "pentru socializare", dar la care Orban a anuntat ca nu participa.

Orban este unul dintre liderii PNL care nu-si ascunde intentia de a candida la sefia partidului. El a spus ca felul in care a fost indepartat (nu l-a acuzat pe Tariceanu pentru acest lucru) seamana cu felul in care Andrei Chiliman, actualul edil al Sectorului 1 Bucuresti a fost indepartat in trecut din conducerea PNL.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO