Prima pagina

Pe bursa vor fi cautate randamentele mici, dar sigure

14.01.2008, 18:30 13

Razvan Purdila, director piete de capital Transelectrica, afirma ca pesimismul cu care au inceput pietele financiare anul 2008 mai dureaza.

"2008 este cel mai prost an pe piata americana din 1981 incoace, iar acest lucru nu avea cum sa nu influenteze celelalte economii. Cu totii ne intrebam daca vom asista la un impact al crizei subprimelor pe piata locala si cred ca in februarie cel tarziu vom avea un raspuns. Cred ca pe piata locala ne confruntam totusi cu o avalansa de estimari negative care duce inevitabil la comportamente economice negative. Acestea se regasesc in caderea Bursei sau in deprecierea leului. La acestea se adauga si faptul ca avem de a face cu un an electoral si dintotdeauna un an electoral a insemnat un an de ratare a tintelor macroeconomice. Pe Bursa cred ca vom asista in aceasta perioada la o mutare de la randamente mari la randamente mici, dar sigure", spune Purdila.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO