Prima pagina

Putin administreaza direct Cecenia

09.06.2000, 00:00 10



Presedintele rus Vladimir Putin a instaurat, practic, administrarea directa a Ceceniei de catre Kremlin, a declarat ieri secretarul Consiliului rus de Securitate, Serghei Ivanov. El a adaugat ca aceasta administrare directa ar putea dura chiar doi-trei ani, dar totul depinde de evolutia situatiei din regiune, relateaza Reuters. Administrarea directa ii ofera lui Putin controlul atat asupra activitatilor civile, cat si militare din Cecenia.

Anuntul vine dupa ce Moscova a anuntat ca doi membri ai trupelor speciale OMON au fost ucisi si alti cinci au fost raniti, in urma unui atentat sinucigas cu bomba ce a avut loc in satul cecen Alkhan-Iurt, la sud-vest de capitala Groznai.

Sursele ruse afirma ca un camion in care se aflau un barbat si o femeie a intrat in plina viteza prin zidul postului de politie din localitate si a explodat in timp ce trupele ruse se apropiau de el. Cei doi atacatori au murit si ei in urma exploziei. Cecenii au afirmat ca atacul a provocat 27 de morti in randul militarilor rusi.

Acesta este primul atentat sinucigas inregistrat de la inceputul conflictului din Cecenia si ar putea reprezenta o noua tactica folosita de rebeli in lupta impotriva trupelor Moscovei.

Ieri, agentia Itar-Tass a anuntat ca generalul Valeri Konovalov, adjunctul comandantului grupului vestic al trupelor Ministerului de Interne, a fost ranit la cap, dupa ce masina cu care se deplasa in apropiere de Groznai a fost atacata cu focuri de arma automata. aoferul generalului a fost ucis in atac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO