Modificări în board-ul de conducere al News Corp: fostul preşedinte columbian şi un secretar de stat din mandatul lui Bush sunt noii directori

Autor: Andreea Mindrila 05.09.2012

News Corp., conglomeratul media condus de miliardarul Rupert Murdoch, i-a numit directori în board-ul de conducere pe fostul preşedinte columbian Alvaro Uribe şi pe fostul secretar de stat al muncii din timpul mandatului lui George W. Bush, Elaine Chao. Uribe şi Chao îi vor înlocui pe Andrew Knight şi pe Jhon Thornton care şi-au anunţat intenţia de a demisiona din funcţiile de directori după reuniunea anuală a acţionarilor, care va avea loc în Los Angeles, pe 16 octombrie, potrivit unui anunţ al News Corp, scrie Bloomberg.

Aceste schimbări prevestesc o modificare mai amplă în structura organizatorică a News Corp pe parcursul anului viitor. Murdoch a anunţat în luna iunie a acestui an că va separa diviziile de publishing şi entertainment ale gigantului media în două entităţi diferite. El va rămâne preşedintele celor două companii şi va deţine şi funcţia de CEO al diviziei de entertainment.

Chao a fost secretar în ministerul muncii în timpul mandatului preşedintelui american George W. Bush între 2001 şi 2009, în timp ce Uribe, care a studiat la prestigioasa universitate Harvard, a fost preşedintele Columbieiîn perioada 2002-2010. Recent, el a făcut parte din consiliul consultativ al băncii americane JPMorgan Chase & Co.

Anul trecut Rupert Murdoch a primit un pachet salarial total de 30 milioane dolari, mai mic decât remuneraţia încasată în 2010, de 33,3 milioane dolari, în parte din cauza scăderii dividendelor acordate.

Cotaţiile acţiunilor News Corp. au crescut cu 32% de la începutul acestui an, tranzacţionându-se în prezent pe bursa din New York cu 23,53 dolari.