Acţionarii Electroargeş au aprobat lansarea ofertei de preluare a producătorului de ulei Argus

Autor: Monica Juganaru 10.09.2012

Acţionarii Electroargeş (ELGS) au aprobat în AGA lansarea unei oferte de preluare a Argus Constanţa (UARG), soclitare realizată de omul de afaceri Cătălin Chelu, care deţine indirect 43,4% din acţiunile producătorului de ulei alimentar şi al cărei control l-a preluat abuziv în luna septembrie.

Altă decizia adoptată de acţionari a fost contractarea unui credit de cel mult 5 milioane euro şi gajarea lui cu activele Electroargeş sau cu ale altor firme.

De asemenea, firma vrea să ia un credit de 7,5 milioane lei de la Banca Transilvania, necesar pentru cofinanţarea Proiectului de investiţii din fonduri europene "Eficienţă şi competitivitate", se arată în deciziile AGA.

Mai multe firme controlate de Chelu sau care acţionează concertat cu acesta deţin 23,77% din acţiunile Electroargeş, iar altă firmă din Galaţi, Bran Oil, are 29,68% din titluri.

Cele trei firme care au propus convocarea AGA pentru aprobarea lansării ofertei de preluare la Argus se regăsesc şi în acţionariatul producătorului de ulei, alături de 18 societăţi, printre care şi Electroargeş.

Propunerea lansării ofertei de preluare la Argus vine în condiţiile în care controversatul om de afaceri Cătălin Chelu este obligat încă de anul trecut de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare să lanseze oferta, însă acesta nu a realizat-o.

Chelu a preluat conducerea Argus în luna septembrie a anului trecut, într-o AGA controversată, în care reprezentanţii mai multor investitori, printre care SIF Oltenia şi fondul de investiţii Business Capital For Romania-Opportunity, nu au participat la şedinţă pentru că acces în incinta fabricii a fost oprit.

Tot la AGA de luni, acţionarii auales un nou Consiliu de Administraţie la Electroargeş, ca urmare a expirării mandatului actualilor administratori, iar preşedintele ales a fost Gheorghe Chirilă.