Cristian Ionescu, părăseşte Coface după 9 ani

Autor: Claudia Medrega 18.09.2012

Cristian Ionescu (foto), 38 de ani, Country Cluster Manager pentru Coface România, Bulgaria şi Slovacia, a decis să părăsească compania, după o perioadă de 9 ani.

El şi-a început activitatea în cadrul Coface în noiembrie 2003, când în firmă lucrau şase angajaţi. Sub conducerea lui Ionescu, Coface a înregistrat o creştere medie anuală de 51%, între 2003 şi 2011, iar numărul de angajaţi a ajuns la 150.

Firma a ajuns lider de piaţă în sectorul managementul riscului de credit, înregistrând şi în perioada de criză o creştere de 52%. "După nouă ani de business, întotdeauna este bine venită o schimbare. Dinamismul companiei mi-a oferit multe provocări, dar există momente când devii repetitiv. Nu am simţit că pot să mai adaug o valoare extraordinară mai departe companiei. Nu cred că mai aveam spaţiu pentru a creşte în cadrul Coface. Am considerat că este momentul să fac ceva nou. Voi rămâne tot în zona B2B services. Voi fi managing partenr la o firmă care va acorda consultanţă managerială în parteneriat cu un brand global", a spus Ionescu, care va conduce Coface până la data de 1 octombrie.

Cristian Ionescu este fondator şi prim-vicepreşedinte al Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC), ce reuneşte cei mai importanţi jucători din sectorul managementului creanţelor comerciale din România. Din 2008, Cristian este Alumnus al programului de Executive MBA din cadrul INSEAD, şi începând din anul 2012 este noul preşedinte al Asociaţiei Absolvenţilor INSEAD în România, IAA România.